Over ons

Over ons
Zip2gether is opgericht door Yuen-So Lee en Ching-Hei Chong. Zij zijn neven van elkaar. Geboren in Hong Kong en opgegroeid in Nederland. Zo hebben ze van huis uit de Chinese tradities en gewoontes meegekregen en Kantonees leren spreken, maar afgezien van hun uiterlijk zijn ze rasechte Hollanders. Een spreekwoordelijke banaan: “Geel van buiten, maar wit van binnen”.

Met het beste van beide culturen bezitten zij de Nederlandse directheid en de verfijnde Chinese “Ja is wellicht een Nee” communicatie. Ze brengen het beste van beide werelden bij elkaar. De Nederlandse handelsgeest gecombineerd met de Chinese werkdiscipline. De ideale brug tussen de Nederlandse en de Chinese zakenwereld. Ze zijn jong en ambitieus en ze zien heel veel ‘business opportunities’ tussen Nederland en China.

Zip2gether
Zip2gether is dé specialist op het gebied van zakendoen in China. Wilt u zaken gaan doen in China? Of bent u daar reeds mee gestart en heeft u behoefte aan professionele ondersteuning bij de onderhandelingen of bij het controleren van uw producten? Dan bent u bij Zip2gether op het juiste adres voor begeleiding op maat. Of het nu gaat om het leggen van eerste contacten met Chinese leveranciers, het begeleiden van het gehele inkooptraject of een handelsmissie voor uw bedrijf op maat; wij hebben de kennis, de ervaring en het netwerk om u verder te helpen in China. Zip2gether brengt net als een rits twee verschillende partijen bij elkaar.

Waarom China?
Heel eenvoudig, de prijs natuurlijk! Uitbesteden in China is tegenwoordig populair, omdat de productie in dit land bekend staat als goedkoop. Naast een aantal andere zaken die de kostprijs verlagen zijn vooral de lage arbeidskosten de reden waarom importeren uit China een aantrekkelijke optie kan zijn. Voor sommige bedrijven pakt de kostenberekening zo uit dat uitbesteding in China de meest goedkope oplossing is. Dit zal voornamelijk het geval zijn als je arbeidsintensieve artikelen produceert of als je bulkbestellingen doet waar het prijsvoordeel -door het volume van de bestelling- de kosten overstijgt.

In China zijn de mogelijkheden voor productie van artikelen ontelbaar. Alles is mogelijk. U kunt het zo gek niet verzinnen of er is een Chinese producent voor. China staat daarom ook bekend als de fabriek van de wereld.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Op basis van de stappen, die een bedrijf bij het importeren doorloopt, biedt Zip2gether drie diensten aan:

  1. Sourcing, Screening & Matchmaking
  2. Importbegeleiding
  3. Handelsmissie op maat