Warning: Declaration of SLB_Lightbox::_options() should be compatible with SLB_Base::_options($options_config = NULL) in /var/www/vhosts/zip2gether.nl/httpdocs/wp-content/plugins/simple-lightbox/controller.php on line 7 Warning: Declaration of SLB_Themes::_options() should be compatible with SLB_Base::_options($options_config = NULL) in /var/www/vhosts/zip2gether.nl/httpdocs/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.themes.php on line 9 FAQ – My CMS
Warning: Declaration of SLB_Content_Handlers::get() should be compatible with SLB_Base_Collection::get($args = NULL) in /var/www/vhosts/zip2gether.nl/httpdocs/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.content_handlers.php on line 281

FAQ

Veel gestelde vragen

Zip2gether

Kan Zip2gether voor mij een product importeren?

Wij bij Zip2gether fungeren als uw Import Consultant en handelen onder uw naam.  Wij onderhandelen, kopen, controleren en transporteren de producten namens u en ontzorgen u tijdens het volledige importtraject.

 

Wat is jullie verdienmodel?

Wanneer wij een importtraject voor u mogen begeleiden worden de (stuks)prijzen van leveranciers, transport etc. naar u gecommuniceerd. Hierin zijn geen verborgen prijzen of commissies in verstopt.
Aan de hand van uw opdracht/order rekenen wij een bedrag voor de diensten die u bij ons afneemt.

U betaalt ons voor de diensten die wij leveren.
U schrijft een bedrag over naar China (via onze partner) voor de leverancier voor de goederen, transportkosten etc.
Heel transparant en overzichtelijk.

Wat zijn de werkzaamheden van een Import Consultant?

Als Import Consultant adviseren we u bij het importeren van uw producten uit China. Met onze ruime ervaring als importeur en ook als ondernemer denken we mee met het inkoopbeleid van uw organisatie en passen we onze adviezen hierop aan. Vervolgens zullen we ook deze adviezen in samenspraak met u uitvoeren. Wij ondersteunen u van A tot Z in het gehele inkooptraject. Tijdens de onderhandelingen met de leverancier zullen wij uw stem zijn. Tijdens het controleren van de producten zullen wij uw ogen zijn. Kortom, u huurt ons in om namens u in China zaken te doen.  

Heeft Zip2gether al ervaringen met het importeren van producten uit China?

Hoewel Zip2gether een relatief jonge onderneming is, hebben wij al 17 jaar ervaring met het importeren van producten uit China. Vanaf 2003 zijn de lijnen uitgezet en is een groot netwerk in China opgebouwd. We hebben een breed scala aan producten voor diverse opdrachtgevers uit China naar Nederland geïmporteerd. Bij “Projecten” kunt u een impressie krijgen van enkele van die producten.

Heeft Zip2gether een productcatalogus?

Helaas beschikken wij niet over een catalogus van producten uit China. De reden hiervan is omdat onze core business niet het importeren van producten is. Onze core business is het consuleren van uw importtraject. Uiteraard kunnen wij voor u productcatalogussen opvragen bij leveranciers wanneer deze wens aanwezig is.

Waarom bij Zip2Gether als ik het zelf ook kan (bijvoorbeeld Alibaba)?

Bij grote bestellingen wilt u natuurlijk ervan verzekerd zijn dat deze ook daadwerkelijk in Nederland arriveert.
Regelmatig wordt er op het internet op forums zoals Higherlevel geklaagd dat een leverancier uit China zijn afspraken niet na kwam.
Hier staat u natuurlijk niet op te wachten als ondernemer. Wij bieden de service aan dat de goederen vanuit China in uw schappen komen te staan.

China

Waarom China?

China speelt een belangrijke rol in de internationale handel. “Made in China” staat op erg veel producten. Importeren uit China is populair in Nederland en België. Voor veel bedrijven is het uitbesteden van productie en de inkoop van producten een goede aanvulling op de bedrijfsactiviteiten. Er zijn andere landen om vanuit te importeren, maar China is erg aantrekkelijk door het enorme aanbod van producten en de prijs. Importeren van veel verschillende producten is eenvoudig vanuit China. De lokale markt in China is ook erg aantrekkelijk voor de afzet van producten.

Hoe is de kwaliteit van Chinese producten?

Dat is afhankelijk van uw budget. Het is een misvatting om te denken dat Chinezen producten niet deugen.
De stoel waar u nu op zit of het apparaat waar u nu mee werkt; de kans is groot dat deze ook in China is gemaakt.
Prominente merken zoals Apple laat haar producten ook in China produceren.

Voldoen de producten aan de Europese veiligheidseisen?

Importeurs zijn zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van de producten die ze op de Nederlandse markt brengen. Wij kunnen u hierbij wegwijs maken om uw producten aan deze veiligheidseisen te laten voldoen.

Importeren

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

De levertijd van uw producten is afhankelijk van verschillende factoren, denk aan bijvoorbeeld de productiecapaciteit van de leverancier, periode van de order, type product, transport e.d.
Het overgrote deel van de leveranciers geeft een levertijd van 30 dagen aan. Wij zijn er uiteraard om voor te zorgen dat de leverancier zich aan zijn afspraken houdt.

Wat is de minimale oplage van een order?

Dat is afhankelijk van wat voor product u bestelt. Bij producten met een hoge kostprijs (zoals bijvoorbeeld scooters of luxe douchecabines) zullen de leveranciers een lager minimum afname vragen, maar bij producten met een lage kostprijs (zoals bijvoorbeeld tassen of relatiegeschenken) zal de minimum-afname een stuk hoger liggen. In de meeste gevallen kunnen we bij de eerste order altijd een sample-order plaatsen.

Wist u overigens: bij kleinere afname u ook gebruik kunt maken van LCL (Less Container Load) of vliegtransport?

Wat is LCL?

Dit noemen ze ook wel Less Container Load. Als uw order niet een volledige 20ft (33 kubieke meter) container beslaat, dan kunt u ook overwegen om een deel van een 20ft container te huren.

Hoeveel bedragen de transportkosten?

Prijzen zeevracht China – Rotterdam

De prijzen van de zeevracht worden elke maand herzien. De onderstaande prijzen bijgewerkt in maart 2015.

20ft (inhoud +/- 33m3) container:                                                                $825
40ft container (inhoud +/- 67,3m3):                                                             $1.550
40ft HC container (inhoud +/- 76m3):                                                         $1.600
Havenkosten Rotterdam:
Als uw container eenmaal in Rotterdam is aangekomen, dan heeft u ook nog te maken met de Rotterdamse havenkosten. Voor een indicatie vindt u hieronder een overzicht van de kosten:

Lokale kosten Rotterdam
I.S.P.S.                        : Per container                                                                € 17,50
T.H.C. Rotterdam    : Per container                                                                 € 200,00
Laat volgen                : Per B/L                                                                           € 39,50
Douane declaratie
Aangifte ten invoer  : Per aangifte (incl. 2 artikelen)                                  € 45,50
Extra artikel              : Per artikel                                                                      € 7,75
Na transport kosten
Rotterdam – Rotterdam: Per container (20ft of 40ft)                                 € 178,00
Delta / APM toeslag   : Per container (indien van toepassing)                   € 42,50
Euromax toeslag         : Per container (indien van toepassing)                   € 62,50
Diesel toeslag             : Over de gehele na transport kosten                         14%

Overige kosten
Eventuele invoerrechten / BTW / overige heffingen;
Eventuele demurrage / detention;