Warning: Declaration of SLB_Lightbox::_options() should be compatible with SLB_Base::_options($options_config = NULL) in /var/www/vhosts/zip2gether.nl/httpdocs/wp-content/plugins/simple-lightbox/controller.php on line 7 Warning: Declaration of SLB_Themes::_options() should be compatible with SLB_Base::_options($options_config = NULL) in /var/www/vhosts/zip2gether.nl/httpdocs/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.themes.php on line 9 Importbegeleiding – My CMS
Warning: Declaration of SLB_Content_Handlers::get() should be compatible with SLB_Base_Collection::get($args = NULL) in /var/www/vhosts/zip2gether.nl/httpdocs/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.content_handlers.php on line 281

Importbegeleiding

Wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden en u wilt dat Zip2gether het importtraject voor u gaat begeleiden, dan maken wij een overzicht van alle kosten waar u mee te maken krijgt bij het importeren van uw producten uit China. De kosten worden transparant en helder aan u gecommuniceerd.

Nadat alle kosten op een rijtje zijn gezet, nemen wij met de leverancier contact op om een sample van uw product te laten maken. Wij beschrijven uw productwensen zo helder en specifiek mogelijk op in het Mandarijns (zowel mondeling als schriftelijk), zodat er geen miscommunicatie met de leverancier kan ontstaan. Nadat u de sample heeft goedgekeurd, kunnen we overgaan tot het plaatsen van de order. In een eerder stadium zijn de prijzen, minimum order en levertijd al besproken. Deze worden dan nu samen met de specificaties van de producten en de verpakkingseisen in een contract vastgelegd. Dit contract dient als leidraad in het productieproces.

Controle
Tijdens het productieproces houden onze kwaliteitscontroleurs de productie van uw order in de gaten. Mocht er tijdens het produceren iets mis gaan, dan kan hierdoor direct aan de bel getrokken worden om het probleem direct op te lossen zodat het geen consequenties heeft voor de levertijd. Wanneer alle producten zijn geproduceerd, volgt er nog een eindcontrole.

De tussentijdse controles en de eindcontrole zijn de belangrijkste handelingen binnen het importproces. Men moet er niet automatisch vanuit gaan, dat wat men heeft besteld ook daadwerkelijk wordt geleverd. Daarom zijn de verschillende controles essentiële stappen binnen het importtraject. Nauwkeurig wordt er door onze kwaliteitscontroleurs bekeken of de producten volgens de specificaties in het contract worden geproduceerd. Natuurlijk wordt ook de kwantiteit gecontroleerd. Als laatste worden -ook zeer belangrijk- de verpakking gecontroleerd. Zijn deze goed gelabeld en zijn de verpakking volgens de contractspecificaties vervaardigd?

Als alles is gecontroleerd, kunnen de producten in de container geladen worden. Tijdens het inladen van de container zijn ook onze controleurs aanwezig. Zij zorgen ervoor dat alles in de container wordt geladen en er niets achterblijft. U wordt van het gehele importtraject op de hoogte gehouden d.m.v. foto’s. Aan het eind krijgt u ook een zogeheten ‘inspectieverslag’ met daarin foto’s, een toelichting en een beschrijving van overige bijzonderheden die uit de verschillende kwaliteitscontroles naar voren zijn gekomen.

Transport
Nadat de container op het schip is geladen, dienen in Nederland diverse documenten met een expediteur afgehandeld te worden; denk aan invoice, packing list, Bill of Lading, certificaten van herkomst. Samen met de expediteur worden deze douane-zaken afgehandeld. Vanzelfsprekend zorgen wij er ook voor dat de container bij uw pakhuis / opslagplaats wordt afgeleverd. De verschepingskosten, de invoerbelasting en overige havenkosten worden transparant en overzichtelijk aan u gecommuniceerd.